خطر شکر برای قلب
یک مطالعه بزرگ در آمریکا حاکیست که زیاده روی در مصرف نوشیدنی های شیرین، دسر و شیرینی ها می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
براساس این مطالعه مصرف روزانه یک قوطی نوشابه یا معادل آن از نظر مقدار شکر موجود باعث افزایش خطر مرگ در اثر بیماری قلبی می شود.
شکر می تواند باعث افزایش وزن شود و از قبل معلوم بود که چاقی برای قلب بد است.
این مطالعه توسط دکتر کوانهی یانگ و همکارانش در مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آتلانتا و با استفاده از داده های ده ها هزار نفر در آمریکا انجام شده.
و نتایج آن که در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر بسیار اخطار دهنده است.
خطر مرگ در اثر بیماری قلبی در کسانی که یک چهارم کالری مصرفی آنها از شکر اضافه شده به غذا می آید سه برابر کسانی بود که شکر خیلی کمتری مصرف می کردند.
سازمان بهداشت جهانی پیش بینی می کند که شکر افزوده به غذا باید کمتر از ده درصد کالری مصرفی را تشکیل دهد. یعنی روزانه ۷۰ گرم برای مردان و ۵۰ گرم برای زنان.
بیشتر بزرگسالان و کودکان در آمریکا و بریتانیا بیش از این شکر مصرف می کنند.
میزان شکر اکنون در بسیاری کشورها روی بسته ماده غذایی چاپ می شود.
اگر میزان شکر ۲۲.۵ گرم یا بیشتر در هر صد گرم باشد زیاد به حساب می آید.
پروفسور نوید ستار از بنیاد قلب بریتانیا می گوید که بدن به شکر نیاز دارد اما زیاده روی در مصرف آن است که باعث اضافه وزن و بعد به طور بالقوه منجر به بیماری قلبی می شود.
به گفته او کارشناسان مدت هاست از خطرات مصرف چربی اشباع شده آگاه بوده اند، همان دانشی که باعث شد صنعت مواد غذایی بسیاری از این چربی ها را حذف کرده و شکر را جایگزین آن کند.
اما حالا معلوم شده که شکر هم زیانبار است.