ÇÈÒÇÑ åÏÇíÊ Èå ÈÇáÇí ÕÝÍå

نذری‌های دوستدار سلامت :: وبلاگ رسمی روستای مهدی آباد اردهال
‏‫‏‫ ‏‫‏‫ ‏‫‏‫ ‏‫‏‫ ‏‫‏‫
‏‫‏‫ ‏‫‏‫ ‏‫‏‫ ‏‫‏‫ ‏‫‏‫ ‏‫‏‫
‏‫‏‫

نذری‌های دوستدار سلامت

شنبه, ۶ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۲۰ ب.ظ

در صورت باز نشدن این تصویر روی این متن کلیک راست کرده و گزیه Reload Image  را بزنید

در روستای مهدی آباد بیشتر نذری ‌ها به صورت طبخ غذا و پخش آن میان مردم انجام می ‌شود. به علاوه توزیع غذا بنابر دلایل گوناگون دیگری همچون مراسمات عزا و یا عروسی و یا بازگشت از عتبات و ... در مهدی آباد معمول است. اما باید توجه داشت که این غذاها بین افراد زیادی از جمله اهالی کهنسال روستا توزیع می‌شود در صورت رعایت نکردن برخی اصول اولیه می‌ تواند تبعات بدی را به همراه داشته باشد. در صورتی که با اجرای موارد ساده ای می ‌توان با تهیه غذای سالم چه از نظر بهداشتی و چه از نظر تغذیه ‌ای به حفظ سلامت کسانی که این غذاها توسط آن ها مصرف می‌ شود توجه نشان داد و از این طریق نذر خود را به معنی واقعی ادا کرد.

ادامه مطلب:

بیماری ‌هایی مانند بیماری‌ های قلبی و عروقی می ‌تواند تحت تاثیر مصرف این غذاها قرار گیرد. استفاده از دنبه گوسفند های نذری ذبح شده برای تهیه خورش قیمه ، استفاده از چربی زیاد در طبخ غذا های نذری، شیرین کردن زیاد شربت ها و نوشیدنی ها از جمله مواردی است که برای مبتلایان به بیماری هایی چون بیماری های قلبی عروقی ممکن است مشکلاتی به وجود آورد؛ به خصوص این که اعتقاد مردم نسبت به متبرک بودن این غذاها باعث می شود که در بسیاری از موارد افراد یاد شده، پرهیز غذایی خود را در این مورد بشکنند و رژیم معمول خود را در این روزها انجام ندهند.

از تمامی اهالی مهدی آباد تقاضا داریم توصیه های زیر را در اینگونه مراسمات مدنظر قرار دهند:

* سعی کنید از سلامت آشپزها و تهیه‌ کنندگان غذا مطمئن شوید و برای آنها دستکش و پیش بند تهیه کنید

* محل طبخ غذا و ظروف مورد نیاز را قبل و بعد از طبخ غذا به خوبی با مواد شوینده بشویید و ضدعفونی کنید. بارها مشاهده شده که دوستان پس از توزیع غذا به دلیل خستگی و یا هر دلیل دیگری ظرف ها و دیگ های غذا را به سرعت آب میزنند و کنار میگذارند

* دام و طیور مورد مصرف را از مراکزی تهیه کنید که تحت نظارت مراکز بهداشتی هستند.

* روغن مورد نیاز تنها از انواع روغن مایع (مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ کردن) خریداری شود.

* سنگ نمک اغلب دارای ناخالصی‌های زیادی است که برای کبد و کلیه زیان‌آور است. بنابراین نمک مورد نیاز را تنها از انواع نمک‌ های یددار تصفیه شده تهیه کنید.

* در صورت استفاده از ماست یا لبنیات، از انواع کم چرب آن ها استفاده کنید.

* از سرخ کردن غذاها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی مثل سیب زمینی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

* تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.

* به طور کلی غذاها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

* از مصرف زیاد روغن در تهیه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.

* درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری ‌های واگیر جلوگیری شود.

* برای تهیه انواع خورش ‌ها ، سبزی ‌های مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند.

* در طبخ کباب ‌کوبیده دقت شود که از گوشت کم چرب استفاده شود و تمام قسمت‌های آن به طور یکنواخت مغزپخت شود.

* از آنجا که نقــش مهــم و موثر سبزی‌ ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری ‌های قلب ‌و‌عروق، سرطان، بیماری ‌های گوارشی و غیره به اثبات رسیده است، غذاهای مختلفی که حاوی سبزی هستند،طبخ شود. به ‌عنوان مثال تهیه غذاهایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و ... به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می ‌شود.

* در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه ‌ای که امکان وجود سنگ در آن ها هست یا از انواع پاک شده استفاده کنید و یا آن ها را به دقت پاک کنید.

* از تهیه انواع سالاد حاوی سس زیاد اجتناب کنید. چنانچه در مراسم سالاد سرو می ‌شود نسبت به رعایت اصول بهداشتی در تهیه سبزی‌ های آن دقت کرده و سس سالاد را روی آن نریزید. می ‌توانید از بسته‌ های کوچک سس به صورت جداگانه استفاده کنید.

* سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.

* با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذاها استفاده کنید.

* سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.

* حتی ‌الامکان به جای نوشابه‌ های گازدار از دوغ و یا آب برای نوشیدن استفاده کنید. می‌توانید با اضافه کردن سبزی‌ های معطر دوغ را خوش طعم ‌تر کنید.

* از استفاده زیاد از شکر در تهیه شله ‌زرد ، انواع شربت ‌ها و نذری ‌های شیرین خودداری کنید.

* به جای قند و شکر برای مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید.

* چنان چه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید.

* به مقدار مورد نیازتان غذای نذری دریافت کنید. از دریافت مقادیر بیشتر از نیاز که در نهایت مجبور به دور ریختن آن می ‌شوید، خودداری کنید.

* آش‌ ها از بهترین غذاهایی هستند که به عنوان نذری تهیه می ‌شوند البته به شرط این که یک وجب روغن روی آن ها نباشد.

* سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می ‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید.

* چنانچه برای سرو غذا،چای و نوشیدنی از ظروف یک ‌بار مصرف استفاده می ‌کنید، به بهداشتی بودن آن ها توجه کنید

حال با توجه به نکات مطرح شده بالا ، به نظر شما در عکسی که بالای مطلب قرار داده شده چند مشکل بهداشتی وجود دارد؟

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۰۶
مدیر سایت

وبلاگ روستای مهدی آباد موافق و یامخالف نظرات تایید شده نیست و تمامی مطالب ارسالی، دیدگاه و نظر شخصی کاربران است. تعداد نظرات این مطلب:  (۳)

سلام.خدایش مردم روستای ما برای کمک کردن عالی هستن .بدون اینکه به کسی بگی بیا کمک کن میان دمشون گرم.ولی چه حالی میده بعد از غذا خوردن از تو ناهارخوری میای بیرون میری تومسجد بشینی و با دوستان گپ بزنی.بچه هام با هم بازی کنند بعد امید صفدری بیاد داد بزنه بگه برید بتمرگید اعصابم خورد شد.
1-عدم استفاده از پیشبند .
2-عدم استفاده از ماسک .
3-عدم استفاده از روپوش .
4-عدم رعایت سلسله مراتب سرو غذا .
5-چینش نا مر تب افراد .
6-شلوغی بیش از حد .
7-دست همه درد نکنه که کمک کردند تا نذر بخوبی ادا بشه .

۰۸ دی ۹۳ ، ۲۳:۴۹ مجتبی کریمی
بقابل توجه همشهریان : از طرف هیات امناء مسجد صاحب الامر روستای مهدی آباد اردهال :  آشپزخانه مسجد با کمک های مردم خیر روستا تکمیل شده است . و همچنان خواهد شد . به یاری خداوند روز به روز مجهز تر از نظر بهداشتی و امکانات خواهد گردید . و کسانی که در آنجا تا بحال فعالیت داشته اند . و در آینده خواهند داشت به یاری خدا تمیز و اشخاص سالمی هستند . و طبق بازدید های مکرر اینجانب از اماکن دیگر آشپز خانه مسجد روستا از خیلی از آنها تمیز تر و بهتر و بهداشتی تر می باشد . لذا ......

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی